Privacy officer

Gemeente Sittard-Geleen

Sittard

Taken en verantwoordelijkheden


Het team Automatisering en Dataservices bevat de disciplines: Servicemanagement – Skilled service desk – Technisch beheer – GEO-informatie – Informatiemanagement – Beheer (bedrijfs)informatiesystemen – Onderzoek en Statistiek –
 Privacy en Security.
 
Als Privacy officer maak je onderdeel uit van de discipline Privacy en Security binnen het team A&D. Je werkt binnen de discipline samen met de Security officer en de adviseur Privacy & Security. Je adviseert de organisatie bij het ontwikkelen van nieuwe ideeën en plannen (privacy by design) en weet wat er geregeld moet worden bij de verwerking van persoonsgegevens binnen de wet- en regelgeving. Verder helpt je de organisatie om menselijke missers met het risico op reputatieschade of boetes te voorkomen.
 
Alle organisaties in de publieke en private sector moeten voor 25 mei 2018 hun bedrijfsvoering in overeenstemming brengen met de Europese privacy verordening (AVG). Totdat moment geldt in Nederland de Wet
bescherming persoonsgegevens (Wbp). Deze privacy wetgeving stelt eisen aan organisaties die privacygevoelige gegevens bewaren, wijzigen, gebruiken, verspreiden of vernietigen. Volgens de wet is er sprake van ‘persoonsgegevens’ als daarmee een natuurlijke persoon identificeerbaar is. Organisaties moeten deze persoonsgegevens onder meer beschermen tegen verlies of diefstal. De wet kent daarnaast rechten aan burgers toe, zoals het recht om opgeslagen persoonsgegevens in te zien en te wijzigen. Ook kan een burger vragen om vernietiging van persoonsgegevens, wanneer de organisatie die ze onder beheer had deze niet meer nodig heeft.
 
Hoofdtaken
  • Je levert een belangrijke bijdrage aan het vormgeven en bewaken van het privacy-beleid en -plan.
  • Je bent aanspreekpunt voor de organisatie bij het melden van datalekken en draagt zorg voor de afhandeling.
  • Je draagt er zorg voor om privacy risico’s concreet, beheersbaar en bespreekbaar te maken. (Secretaris Privacy Forum)
  • Je voert privacy impact assessments (PIA) uit bij nieuwe en bestaande systemen
  • Je adviseert de organisatie om de processen en systemen zo aan te passen dat ze voldoen aan de (veranderende) wet- en regelgeving.
  • Je adviseert bij het opstellen en/of beoordelen van verwerkersovereenkomsten.
  • Je signaleert en acteert pro- en reactief op privacy incidenten
  • Je bent sparringpartner voor privacyvraagstukken en informatievraagstukken waarbij privacy een belangrijk onderdeel is.
  • Je draagt zorg voor de benodigde maatregelen om het privacy bewustzijn in de organisatie te vergroten en te borgen.

Profiel kandidaat


Functie-eisen
 
  • Een afgeronde HBO / WO-opleiding, bij voorkeur juridisch, ICT, bedrijfseconomisch of organisatiekundig;
  • Drie tot vijf jaar (relevante) werkervaring op het gebied van privacy en gegevensbescherming;
  • Actuele kennis van de Wbp, de meldplicht datalekken en de AVG en bij voorkeur ook kennis van informatiebeveiliging;
  • Je bent communicatief vaardig en weet complexe zaken helder uit te leggen.
Competenties
 
 
  • Omgevingsbewust
  • Verantwoordelijkheid
  • Analytisch vermogen
  • Plannen en organiseren
  • Integriteit

Geboden wordt


Omvang functie : 1 fte (36 uur)
Beloning : Schaalniveau 10 (max.  € 4121,--)
 

Meer informatie


Voor meer informatie over de functie kunt u contact opnemen met Paul Janssen (tel. 046-4777686)

Solliciteren?
Reageren kan tot en met 24 oktober a.s. via onderstaande button


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Soortgelijke vacatures


Business Analist

Adviseur Informatiebeheer Senior

Informatie Architect / Information Architect

Business Consultant ECM / Analytics

Over Gemeente Sittard-Geleen:

Aantal medewerkers 850
De gemeente Sittard-Geleen bestaat sinds 2001. In januari van dat jaar zijn Sittard, Geleen en Born samengevoegd tot de derde gemeente van  Limburg.

Sittard-Geleen is een gemeente met circa 97.000 inwoners. In de gemeentelijke organisatie  werken ongeveer 800  mensen  in de verschillende stadsdelen. Samen zorgen zij ervoor dat de inwoners van Sittard-Geleen trots zijn op hun gemeente en hun leefomgeving. Grote projecten als de verbreding van de A2 en de bouw van  het multifunctionele complex de  Ligne dragen daaraan bij. Maar ook de organisatie van onderwerpen dichtbij huis zijn van groot belang. Denk daarbij aan het beheer van de openbare ruimte, versterken van het verenigingsleven, welzijn en zorg . De Gemeente Sittard-Geleen is er voor de burger, maar vergeet ook zeker het bedrijfsleven niet. De gemeente zorgt ervoor dat de omstandigheden voor bedrijven die zich hier willen vestigen optimaal zijn. Dit streven vereist verantwoordelijkheidsgevoel, resultaat- en klantgerichtheid. Dit zijn voorname eigenschappen die wij zoeken bij nieuwe collega’s.

Sittard-Geleen op alle fronten

Onderwijs, bedrijvigheid, innovatie, cultuur en historie zijn in Sittard-Geleen de verbindende schakels die ervoor zorgen dat het er goed wonen, werken, leren en recreëren is.
Op de Chemelot Campus Sittard-Geleen zijn tientallen innovatieve  bedrijven gevestigd. Bij VDL Nedcar werken 1500 mensen In de automotive industrie. In Holtum ligt de grootste binnenhaven van Nederland. Ingeklemd tussen België en Duitsland is Sittard-Geleen het logistieke knooppunt in de Euregio waar vervoer over weg, water en spoor samenkomt.  
Door de sterke verbinding tussen onderwijs, ondernemers en overheid is Sittard-Geleen een  kweekvijver van jong talent. Hier vinden jongeren en kenniswerkers hun plek. Hier komen zij leren, innoveren en samen groeien .
Die sterke verbinding is er ook in de sport. De Sportzone Limburg is hét regionale centrum voor topsport en talentontwikkeling op Olympisch niveau. Hier wordt door de sportsector, onderwijs, overheid en zorgsector, werk gemaakt van betere (top)sportprestaties, optimale talentontwikkeling, nieuwe kennis en innovatie.
In Sittard-Geleen is het fijn wonen. Met volop mogelijkheden om te recreëren in het groen.  Sittard-Geleen heeft een overvolle cultuuragenda met theaters,  museum het Domein, een bioscoop, een poppodium en vele evenementen en festivals. Het cultuur- en evenementenaanbod wordt nog verder verrijkt door de ontwikkeling van het cultuurbedrijf.
Sittard-Geleen is op en top Bourgondisch. Er is altijd leven in de brouwerij. Gecombineerd met innovatie, talentontwikkeling en ondernemerschap. En dat alles tegen de achtergrond van een rijke historie. Dat is Sittard-Geleen.
 

Voor deze vacature geldt:

Werk- en denkniveau
HBO, WO
Beschikbaarheid
Fulltime
Salaris
schaal 10, max. € 4121,--
Je kunt solliciteren tot:
25-10-2017
Zoek ook op JoBBsquare

OK Een totaal aanbod van vacatures, ook van uitzenders
OK Vacatures voor jou, zonder advertenties
OK Actuele vacatures in jouw mailbox